Salam readers...entry yg lepas sy citer pasal asam pedas ikan kembung resepi bonda...kali ni sy nak kongsi resepi my dad plak...Abah sy kat kg memang suka masak...malah sgt terel masak...kalau mak sy pandai masak masakan kg, abah plak suka masakan yg agak moden.....So maybe korang dah faham dari mana minat memasak sy datang kan...;)
Bahan2 :
500 gm ayam
3 ulas bwg putih
1 inci halia
3 sudu sos tiram
4 sudu kicap manis
sedikit lada sulah
Halia utk hiasan
Cara2 :
Tumbuk bwg putih + halia
Gaulkan semua bahan dgn ayam dan perapkan 1/2 jam sebelum digoreng
Goreng ayam sehingga masak (warnanya perang keemasan)
Untuk hiasan goreng sedikit halia yg dimayang halus dan taburkan ke atas hidangan
Selamat mencuba! ;D
No comments:
Post a Comment