Bahan:
A:
500 ml susu segar/fresh milk
10 keping roti (gardenia/high 5) - sapu mentega and diced (carikkan)
A:
500 ml susu segar/fresh milk
10 keping roti (gardenia/high 5) - sapu mentega and diced (carikkan)
B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
Sos Kastard - optional
1 tin susu cair
2 s/b tepung kastard
2 s/b gula
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
Sos Kastard - optional
1 tin susu cair
2 s/b tepung kastard
2 s/b gula
CARA:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
2. Kacau dan gaul rata bahan B (sy blend)
3. Campurkan bahan A dan B, letak dlm loyang pembakar
4..Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/40 minit sehingga masak.
5 Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang.
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
2. Kacau dan gaul rata bahan B (sy blend)
3. Campurkan bahan A dan B, letak dlm loyang pembakar
4..Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/40 minit sehingga masak.
5 Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang.
P/S : Thanks Kak Emma for the recipe! ;D
No comments:
Post a Comment