When The Story Begins....

Life is so short to be wasted...so lets LIVE, LEARN, WORK and PLAY!!!

Monday, March 21, 2011

Villa Danialla Beach Resort Pre Honeymoon

yeayyyyy....ni citer paling best i nak stoli molly nih...the 1st honeymoon ever...maknanya honeymoon2 lain akan menyusul la pasni...haha...cuma xde masa je skang ni...tu la nasib wanita berkerjaya mcm i nih...honeymoon pun 2 ari 1 mlm je...huhu...ok2 sblm i emosi lebih2 baik sambung story cpt2...lokasi honeymoon kali ni dekat je ngan kg halaman i...oleh kerana nak jimatkan masa + kos i decided nak try testing bercuti di negeri sendiri...at first rasa mcm ragu2 gak la...ye la kan kat Kelantan we can't expect more when it comes to vacation thingy...bkn xde tempat menarik but bile bercuti kat tempat sdiri nih lain plak feeling die...bkn ape cuma ko xleh nak bajet pelancong sgt la...haha...

ok sambung citer lg, lokasi honeymoon kali ni i yg pilih (mcm biasa la i mmg expert bab2 cari tempat nih, my hubby mmg serah 100% kat i suh decide...actually tempat ni i dah book agak lama, since last year...secara xsengaja tjumpa website Villa Danialla ni masa ngah searching tempat2 menarik yg ade kat sekitar Kelantan *sbb official photographer i based in Kelantan so i amik jln mudah je, shoot outdoor plus honeymoon at the same place...see, i mmg bijak bab jimat berjimat ni (kadang2 je, bkn slalu okeh!)...so after web-walking *istilah ni i yg cipta sdiri, i rasa terjatuh cinta plak tgk view2 yg menarik *nose bleeding...and the most shocking fact is...ade beach resort yg gile cantik kat Kelantan!!! OMG i still can't believe this...so after book tempat smua i mmg rasa xsabar dah...so 17/02/2011 tepat jam 5ptg kami pun sampai kat Villa Danialla Beach Resort yg terletak di Kandis, Jalan Tok Bali, Pasir Putih, Kelantan...sesape yg xtau kat mana sila google okeh...xpun refer kat website kat atas tuh...

Sementara menunggu our photographer smpai kitorang check in & angkut brg masuk bilik....lpas tuh survey2 tempat yg agak2 cun utk shoot nti...after 15 minutes Aween + Asyruf pun smpai...utk pngetahuan u all depa ni from Photoaura team..i believe ramai yg da tau psl Photoaura nih...so xyah la bg intro lebih2 eh...hehe...kalo xtau gak sile selak page PHOTOAURA nih sure u all akan ternganga tgk hasil keje diorang... all i can say is diorang mmg superb!!!! pengalaman bekerjasama ngan diorang mmg xleh lupa....seronok + enjoyyy smpai lupa penat + sakit bdn...huhu...diorang ni bkn saja talented tp amat professional...i mls la nak ckp byk u all enjoiccee jek pix kat bwh ni eh...;D



# loveeeeeee



# i tgh geget telinga pon my hubby leh senyummmm jeeee



# motif??? *nak tunjuk kasut yg cute tuh je, harap maklong




# cam sehati berdansa lak aku tgk...heeee




# nih citer snow white versi btudung...hak3



okeh sile tutup mulut skang *bajet u all ngah mengagumi gambar2 i la skang ni...walaupun sbnarnye mcm biase2 je ponnn...haha...byk lagi gambar kalo nak tgk plisss check them out kat Photoaura's blog kat atas tuh or tgk kat facebook i okeh...gile mls nak upload kat sini...kpala lak dok berdenyut2 dari td....arghhhhhh tensiiii mak....now kita berbalik kpd citer Villa Danialla ni plak...i kasik nickname kat die VD la ek...xlarat mak nak taip pjg2....huhu...adeihhh sakit kpala plak...diam jap...

Lpas kitorang abis shoot (kul 5ptg-7ptg) kire2 2 jam gakla menahan sakit pakai heels + korset yg gile ketat tuh *eleh salahkan korset padahal ko yg tlebih mkn sbb tu bdn gebu...emmppphhhh* rasa mcm lega sgt2 bile dah abis sbb bleh bkak smua baju, eh2 jgn silap phm lak bleh tukar baju maksudnye....dan juga make up yg tebal amat tuh...rasa cam pinggan melekat kat muka wa ckp lu...ditambah lak ngan seksa pakai contact lense even brand maxim yg selesa tu pon aku dah rasa xselesa...agaknye mcm tu la model2 tu rasa ek...well of course la we have to pay for the price kan...nak cantik punya psl wa layan jeee....after mandi+tukar baju maka bermula la episod honeymoon yg agak express...hehe...korang mesti pikir lain nih...we all gi mkn+jln2 kat Tok Bali *the food is just *so-so* not so nice but quite pricey...len kali tobat xnak mkn kat kedai tu dah...then balik villa and ZZZZzzzz...

Esok paginya baru we all start explore ape yg ade kat VD nih...pagi2 da bgn punya la semangat nak gi breakfast kat indulge cafe *pls refer to below picture* yg agak cun + makanan pun best..cafe ni ala2 bali die punye decoration plus letaknya kat tepi pantai so mmg cun + menarik view die...jom kita layansss pictures kat bwh nih...bkn ape mls dah nak taip...wahahaha


# pemandangan waktu pg yg sememangnya superb!!!!




# sila abaikan aksi pasangan gediks nih...huahuahua




# ala eksyen je tuh, xterjun pon...lalalala




# i miss dis place!!!! wawawawa




# sarapan pg kami...ye kami mmg buruk lantak...hak3




# indulge cafe yg cun melecuns...


hurmmm....camne? ade rasa nak gi honeymoon kat sini x??? sila2 jgn malu2....segalanya ada di sini ----> Villa Danialla Beach Resort....hehe...okeh...wa nak gi msk jap...kang laki wa balik nak mkn....huhuhu






2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...