When The Story Begins....

Life is so short to be wasted...so lets LIVE, LEARN, WORK and PLAY!!!

Sunday, June 5, 2016

2ND PREGNANCY

Assalamualaikum readers! Lama rasanya tak membebel kat sini..since dpt tau pregnant anak kedua sampai la bsalin mmg xde mood nak berblog apatah lg berceloteh kat sini...bermula dgn alahan yg teruk pastu kesihatan x brapa mengizinkan maka sy lupakan seketika kerjaya sendu sbg blogger nih...heee

Alhamdulillah kali ni nak bercerita psl kandungan sy yg kedua...masa Aisy (anak sulung sy) berumur genap setahun, Allah takdirkan sy mengandung lg...terkedu jugak mula2 since it was unplanned pregnancy but it doesn't mean unwanted pregnancy...dh rezeki Allah nak bg awal..redha je la kan...tiba2 teringat dulu2 sy pnah berniat dlm hati sblm umur 30 sy nak 2 org anak dan Alhamdulillah Allah makbulkan niat sy!

Tapiiii pregnancy kali ni mmg sgt menguji kesabaran...bermula dgn alahan yg teruk...muntah2 xselera mkn dan yg paling xtahan bdn jd letih sampai xlarat nak angkat tgn...pendek kata mmg teruk sgt2...mcm2 dugaan yg sy harungi sepanjang mengandungkan zuriat ni tp Alhamdulillah tanggal 30 May 2016 sy selamat melahirkan seorang lg baby lelaki yg comel dan sihat secara normal...Syukur pd Allah urusan bersalin dipermudahkan...Dan arini genap seminggu sy berpantang...nanti ade masa sy sambung cerita psl pengalaman bersalin pulak...So here it goes...my 2nd prince of my heart...ALFIY ZAYYAN ♥



4 comments:

  1. Assalamualaikum awak. Taniah for the 2nd baby. Selamat berpantang ya. Hehehe biasalah tu pregnancy mesti lain2 pengalaman dia. Sy pun dah lalui 2 kali. Best kan anak dah ramai ;)

    ReplyDelete
  2. Wslm shiela..tu lah x sangka anak dh 2 org...pasni leh rehat pjg sikit....heee

    ReplyDelete
  3. Tak sabar la nak pregnant baby girl pula. Jummm 2017. Kihkihhhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...