When The Story Begins....

Life is so short to be wasted...so lets LIVE, LEARN, WORK and PLAY!!!

Sunday, October 21, 2012

SARDINE ROLL



Hello dear readers...Kali ni sy nak share resepi snack plak...utk kudapan di waktu petang...nak makan time breakfast pun bleh...Resepi ni sgt simple, sedap & yg paling penting bahan-bahan die xbyk sgt...Jom salin resepi :

Bahan2 :

Roti Gardenia (lain brand pun bolehhh)
1 tin kecil sardine (sy prefer Ayam Brand) - ambil isi je, jgn letak kuah die skali
1 biji telur
2 ulas bwg merah
1 ulas bwg putih
2 sudu besar mayonis
1 sudu minyak masak utk menumis
1 sudu kecil serbuk Cukup Rasa Maggie
bread crumbs / serbuk roti (sy guna brand Hollyfarms)


Cara2 :

Tumis bwg merah + bwg putih sehingga wangi
Masukkan isi sardin yang dah dihancurkan
Masukkan serbuk Cukup Rasa, kacau sebati
Setelah sardin masak, angkat dan gaulkan dgn mayonis
Ambil sekeping roti, tekan sedikit supaya roti mampat
Letakkan inti sardin dan gulungkan roti, guna telur utk lekatkan hujung roti
Celupkan roti ke dalam adunan telur dan kemudian salutkan dgn serbuk roti
Goreng dgn minyak yg agak byk, angkat dan hidang






# Makan sardine roll ni dgn teh @ kopi panas di waktu ptg yg hening...perghhhhhh





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...